Mainos
Mainos

Suomen väestönkasvu vilkastui alkuvuonna

Suurin syy alkuvuoden väestönlisäykseen oli maastamuuttojen vähentyminen.

Suomen väkiluku kasvoi alkuvuonna vilkkaammin kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Maamme väkiluku lisääntyi tammi-kesäkuussa 8 200 hengellä, mikä on 500 enemmän kuin viime vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Suomen väkiluku oli kesäkuun lopussa 5 244 858.

Suurin syy alkuvuoden väestönlisäykseen oli Tilastokeskuksen mukaan maastamuuttojen vähentyminen.

Kesäkuun loppuun mennessä Suomessa syntyi 28 700 lasta, mikä on 100 vähemmän kuin viime vuonna vastaavalla jaksolla. Kuolleita oli 24 700 eli 400 enemmän kuin viime vuoden alkupuoliskolla.

Tammi-kesäkuun aikana Suomeen muutti 9 550 ja maasta pois 5 250 henkeä. Suomeen muutti tuhat ihmistä enemmän kuin viime vuonna ensimmäisen kuuden kuukauden aikana.

Kesäkuun loppuun mennessä yhteensä 131 300 ihmistä oli vaihtanut kotikuntaansa. Kuntien välinen muutto vilkastui viime vuodesta 4300 muuttajalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot