Mainos
Mainos

Suomen vaihtotaseen ylijäämä supistui 4,5 miljardiin

Toisen vuosineljänneksen vaihtotaseen ylijäämä supistui 4,5 miljarsiin markkaan. Palvelujen osuus pysyi edelleen 3,7 miljardia markkaa alijäämäisenä.

Suomen vaihtotaseen ylijäämä supistui 4,5 miljardiin markkaan huhti-kesäkuussa. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä vaihtotaseen ylijäämä oli vielä 14,6 miljardia markkaa, ilmenee Suomen Pankin julkistamista tilastoista.

Vaihtotaseen supistumista selittää ns. toisen vuosineljänneksen ilmiö, kun ulkomaisten sijoittajien osingot on pantu maksuun. Tänä vuonna ulkomaisille sijoittajille maksettiin osinkoja noin 11 miljardia markkaa.

Vaihtotaseen ylijäämä jäi nyt myös selvästi edellisvuotta pienemmäksi. Vuosi sitten huhti-kesäkuussa ylijäämä oli 5,9 miljardia markkaa.

Vaihtotase pitää sisällään kauppataseen ohella myös tiedot palvelujen ulkomaankaupasta sekä Suomen ja ulkomaiden välisistä tulonsiirroista. Vaihtotaseen suurin osatekijä on kauppatase, jonka ylijäämä kasvoi vuotta aiemmasta 2,1 miljardia markkaa 22 miljardiin markkaan.

Palvelujen osuus pysyi edelleen 3,7 miljardia markkaa alijäämäisenä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot