Mainos
Mainos

Suomen väkiluku jo lähes 5,3 miljoonaa

Suomen väkiluku lähestyy 5,3 miljoonan rajaa. Väestömäärän kasvu on kuitenkin hieman hidastunut viime vuodesta, kertoo Tilastokeskus.

Suomessa oli heinäkuun lopussa 5 289 128 asukasta. Väkiluku kasvoi alkuvuonna 12 150:lla. Kasvu oli aavistuksen hitaampaa kuin viime vuonna, mikä johtuu siitä, että kuolleita oli enemmän kuin viime vuoden tammi-heinäkuussa. Kuolleiden määrä oli kuitenkin kolmena edellisenä vuonna keskimääräistä alhaisempi. Lapsia syntyi 34 550, mikä on 50 vähemmän kuin viime vuonna.

Alkuvuonna kertyi myös muuttovoittoa. Suomeen muutti ulkomailta 13 200 ja maasta pois 6500 henkilöä. Maahanmuutot lisääntyivät 800:lla ja maastamuutot 500:lla.

Muuttoliike kuntien välillä oli vilkkaampaa kuin viime vuonna. Kunnasta toiseen muutettiin alkuvuonna 157 200 kertaa. Lisäystä edellisvuoteen kertyi 3950 muuton verran.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot