Mainos
Mainos

Suomen väkiluku loivassa kasvussa

Suomen väkiluku on vuoden lopussa 5 220 000, arvioi Tilastokeskus.

Ihmisiä kadulla

Suomen väkiluku on 5 220 000. Väestön määrä on lisääntynyt vuoden aikana 0,3 prosenttia eli 13 700 ihmisellä. Tilastokeskuksen mukaan väestömäärän lisäys on edellisvuotta suurempi.

Tämänvuotinen kasvu johtuu syntyneiden määrän kasvusta ja kuolleiden määrän vähenemisestä.
Tilastokeskus arvioi, että tänä vuonna syntyy 56 400 lasta, mikä on 800 enemmän kuin viime vuonna.
Kuolleita on 48 200 eli 1 200 vähemmän kuin viime vuonna.

Väkiluku on lisääntynyt kahdeksassa maakunnassa sekä Ahvenanmaalla. Määrällisesti eniten väestö lisääntyi Uudellamaalla, suhteellisesti eniten Itä-Uudellamaalla ja Pirkanmaalla. Väestön määrä vähenee yhdeksässä maakunnassa. Kainuu, Etelä-Savo ja Lappi menettävät väestöään sekä määrällisesti että suhteellisesti eniten. Pohjanmaan maakunnan väkiluku säilyy entisellään jo toista vuotta peräkkäin, kertoo Tilastokeskus tiedotteessaan.

Ulkomailta Suomeen on muuttanut tänä vuonna 17 400 ihmistä. Määrä on hieman vähemmän kuin viime vuonna. Tänä vuonna maasta on muuttanut pois 12 000 ihmistä, joten muuttovoittoa kertyy tänä vuonna 5 400. Se on 200 ihmistä viimevuotista enemmän.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme