Mainos
Mainos

Suomen vanhimmalla 111-vuotispäivät

Töysäläinen Hilda Häkkinen viettää syntymäpäiviään Suomen vanhimpana asukkaana. Maailman vanhin ihminen on puolestaan vuonna 1890 syntynyt hollantilainen Hendrijke Andel-Schipper.

Suomen vanhin asukas Hilda Häkkinen täyttää tänään 111 vuotta. Hän viettää syntymäpäiviään Etelä-Pohjanmaalla, Töysässä. Päivänsankari on lähellä maamme ikäennätystä, sillä tähän saakka Suomen pitkäikäisin Maija Rothovius menehtyi 112-vuotiaana.

Väestötietojärjestelmän mukaan yli satavuotiaiden määrä Suomessa on kasvanut vuosi vuodelta. Tämän kuun alussa heitä oli noin 350.

114-vuotias Hennie-täti kannattaa Ajaxia

Häkkisellä ei ole pitkä matka maailman vanhimman ihmisen tittelin kantajaksi. Tiettävästi tällä hetkellä maailman iäkkäin ihminen on hollantilainen Hendrikje Andel-Schipper. Paremmin Hennie-tätinä tunnettu rouva täyttää kesäkuussa 115 vuotta.

Hennie syntyi vuonna 1890 ja elämä alkoi takkuisesti. Synnytys oli vaikea ja Hennie oli elämänsä ensimmäiset kuukaudet hyvin heikossa kunnossa, mutta elämä lähti kuin ihmeen kaupalla rullaamaan eteenpäin.

Palvelutalossa asuva Hennie on edelleen hyvässä kunnossa, vaikka näkö ja kuulo ovat heikentyneet. Hennie on innokas jalkapallojoukkue Ajaxin kannattaja. Ensimmäisen kerran Hennie-täti oli katsomassa Ajaxin ottelua jo 80 vuotta sitten.

Guinnessin ennätystenkirjan mukaan maailman vanhin mies ja samalla maailman toiseksi vanhin ihminen on 113-vuotias puertoricolainen Emiliani Mercado.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme