Mainos
Mainos

Suomen varmuusvarastoissa ei elintarvikkeita

Suomessa varmuusvarastoissa säilytetään vain viljaa, ei elintarvikkeita, kertoo huoltovarmuuskeskuksen perustuotanto-osaston johtaja Hannu Pelttari.

Ruotsissa nousi tänään kohu, kun kävi ilmi, että siellä 1990-luvun lopussa lakkautetusta varmuusvarastosta peräisin olevia, lähes 30 vuotta vanhoja lihasäilykkeitä on myyty Ruotsissa.

Pelttarin mukaan elintarvikkeiden saatavuus pyritään Suomessa takaamaan niin, että tuotannossa ja vähittäiskaupassa on määritelty joitakin tärkeitä toimijoita, joiden on suunniteltava toimintansa huoltovarmuus silmällä pitäen.

Huoltovarmuusajattelu heräsi Suomessa ensimmäisen maailmansodasta johtuneen huoltokriisin seurauksena. Ensimmäisen maailmansodan seurauksena syntynyt huoltokriisi herätti havaitsemaan taloudellisen varautumisen aiheellisuuden.

Nykyään huoltovarmuudella käsitetään yhteiskunnan sellaisten taloudellisten perustoimintojen ylläpitämistä, jotka ovat elintärkeitä yhteiskunnan toimivuuden ja turvallisuuden sekä maanpuolustuksen materiaalisten edellytysten turvaamiseksi vakavissa häiriöissä ja poikkeusoloissa.

Myös mediayhtiöt määritellään huoltovarmuuskriittisiksi kohteiksi: vapaan tiedonvälityksen on luonnistuttava myös poikkeusoloissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot