Mainos
Mainos

Suomen Yrittäjät: Ammattiliitoille ei voi antaa kanneoikeutta

Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK ovat pettyneitä selvitysmies Harri Hietalan ehdotuksiin paikallisen sopimisen laajentamisesta. Myös Suomen Yrittäjät löytää esityksestä arvosteltavaa. 

Suomen Yrittäjät arvioi, että selvitysmiehen esitykset avaavat mahdollisuuden paikalliseen sopimiseen riittävän laajasti.  

Yrittäjät ovat tyytyväisiä siihen, että Hietala ehdottaa työehtosopimukseen perustuvan paikallisen sopimisen sallimista myös järjestäytymättömille yrityksille. 

Sen sijaan esitys ammattiliittojen kanneoikeudesta on Suomen Yrittäjien mielestä mahdoton. Ammattiliitto voisi tällöin riitauttaa paikallisen sopimuksen vastoin työntekijöiden tahtoa.   

Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö SAK pelkää, että Hietalan ehdotukset paikallisen sopimisen laajentamisesta uhkaavat johtaa palkka-aleen.

EK:n mukaan ehdotukset ovat askel oikeaan suuntaan, mutta niiden olisi pitänyt olla selvästi rohkeampia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme