Mainos
Mainos

Suomen Yrittäjät: Irtisanomissuojaa ei pidä parantaa

Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan mielestä palkansaajajärjestöjen vaatimus irtisanomissuojan parantamisesta heikentäisi entisestään yritysten työllistämishaluja.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus toivoo, että palkansaajien keskusjärjestöt SAK ja STTK luopuisivat vaatimuksestaan parantaa työntekijöiden irtisanomissuojaa.

-Esitetty muutos on yksiselitteisesti sellainen, ettei se paranna työllisyyttä. Löytyy kyllä keinoja kohentaa työntekijän asemaa irtisanomisuhan koittaessa ilman, että yrityksen työllistämiskynnystä nostetaan ja sitä kautta kautta työttömän asemaa tosiasiassa heikennetään, Järventaus sanoo.

Työntekijäpuoli on vaatinut, että työnantajien pitäisi kantaa nykyistä enemmän vastuuta irtisanomisten seurauksista ja kustannuksista. Järventaus muistuttaa selvityksestä, jonka mukaan kaksi kolmesta yrittäjästä arvioi työvoiman palkkaamisen hidastuvan, jos irtisanomissuojan muuttaminen nostaa yrityksen kustannuksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme