Mainos
Mainos

Suomen Yrittäjien Pentikäinen työttömyysturvalain uudistuksesta: Laastari ongelmaan, joka tarvitsisi aivan toisen hoidon

Suunnitellut uudistukset työttömyyslakiin ovat riittämätön lääke Suomen talouden ongelmiin, väittää Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Hän vaatisikin laajempaa työmarkkinauudistusta.

– Tämä ei ole mikään työmarkkinareformi. Tämä on enemmän laastari, jolla yritetään hoitaa ongelmaa, joka tarvitsisi aivan toisenlaisen hoidon, hän kritisoi.

Hän kuvailee työttömyyttä Suomen talouden viheliäisimmäksi ongelmaksi. Sen nujertamiseksi hän tarjoaa jo aiemmin esitettyjä keinoja: työehtosopimusten yleissitovuuden poistoa ja pienten yrityksen irtisanomisen helpottamista. Hänen mukaansa tämä rohkaisee yrittäjiä laajassa mittakaavassa laittamaan työpaikkoja auki ja ottamaan uusia ihmisiä töihin.

Hän nostaa kuitenkin positiivisina piirteinä uudistuspaketista työttömien kannustamisen yrittäjiksi, työttömien kannustamisen hakemaan töitä kauempaa ja näiden yleisen aktivoinnin.

Videolla Pentikäinen kertoo myös, mitä uudistuksen kaavailema jopa 16 miljoonan työhakemuksen vyöry työttömiltä tietäisi yrittäjälle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme