Mainos
Mainos

Suomenlahdella ammuttiin yli 600 hätärakettia

Viranomaisten vetoomuksista huolimatta Suomenlahdella laukaistiin uudenvuoden yönä yli 600 hätärakettia.

Viranomaisten vetoomukset jättää hätäraketit ampumatta uudenvuodenyönä kaikuivat jälleen kuuroille korville. Sadat turhaan ammutut punaiset hätäraketit värittivät taivasta uudenvuoden yönä.

Suomenlahden merivartiosto kirjasi yön aikana yli 600 hätärakettia valvonta-alueellaan. Kaikki hätäraketit paikallistettiin ammutuiksi mantereelta ja sen vuoksi etsintä- ja pelastustoimia ei aloitettu.

Rajavartiolaitos muistuttaa, että merialueella havaittu hätämerkki johtaa aina etsintä- ja pelastustoimien aloittamiseen. Aiheettomasti hätämerkin ampunut saattaa joutua korvaamaan etsintä- ja pelastustoimien aiheuttamat kustannukset.

Hätärakettien harjoitusammuntaan on kuitenkin mahdollisuus saada lupa helmikuun alusta alkaen. Merenkulkijoiden tarve harjoitella hätämerkkien käyttöä vanhentuvilla välineillä on huomioitu 1. päivänä helmikuuta voimaan tulevassa uudessa meripelastuslaissa. Luvan tiettyjen hätämerkkien käytölle voivat antaa merivartiostot ja poliisi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme