Mainos
Mainos

Suomenlahdella yhä myrkkykanistereita

Suomenlahdelta löytyy edelleen myrkyllistä etikkahappoa sisältäviä kanistereita. Saaristolaiset ovat parin viikon aikana kerääneet talteen neljä myrkkyastiaa Korppoon, Nauvon ja Hangon alueilta.

Happo saattaa räjähtää jopa auringossa

Viranomaiset mukaan kanistereita saattaaa edelleen löytyä saarilta, joiden ympäristössä liikutaan harvakseltaan. Kanisterien etsintä alkoi, kun kymmenen etikkahappoa sisältänyttä kanisteria löytyi merestä kesäkuun lopulla. Niiden arvellaan pudonneen mereen jonkun ohiajaneen laivan kannelta. Kanistereiden etiketit ovat huuhtoutuneet pois, eikä niiden alkuperää ole saatu selville.

Kanisterien sisältö on myrkyllistä, ja happo voi aiheuttaa oireita hengitysteissä. Kuumentuessaan etikkahappo on myös räjähtävää. Kanistereita ei pidä ryhtyä aukomaan, vaan niistä on ilmoitettava paikalliselle palokunnalle tai aluehälytyskeskukseen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme