Mainos
Mainos

Suomenlahden happitilanne yhä heikko

Suomenlahden ja Itämeren happitilanne on edelleen heikko.

Suomenlahden laajoilta alueilta puuttuvat pohjaeläimet edelleen kokonaan, vaikka syvänteiden happitilanne on hieman parantunutkin. Itämeren syvänteet puolestaan ovat käytännössä hapettomia.

Tutkimusalukset Muikku ja Aranda selvittivät Suomenlahden ja Itämeren tilaa 2.-16. elokuuta. Matkan tuloksista kerrottiin tänään Arandalla.

Muikun matkanjohtaja limnologi Seppo Knuuttila kertoi, että talvimyrskyt sekoittivat Suomenlahden vettä ja paransivat syvänteiden happitilannetta. Samalla ne kuitenkin nostivat syvänteistä fosfaattia pintavesiin. Fosfaatti puolestaan on sinilevän ravintoa. Levää olikin Suomenlahdella runsaasti, paikoin moninkertaisesti viime kesään verrattuna.

Myös muualla Itämerellä levää oli runsaasti, paikoin valtavina lauttoina. Happea ei käytännössä ollut vedessä 70:tä metriä syvemmällä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot