Mainos
Mainos

Suomenlahden laivaliikenteen valvontaa jaetaan

Suomenlahden meriliikenteen valvontaa jaetaan Helsingin, Tallinnan ja Pietarin kesken. Merenkulkulaitoksen mukaan nyt käyttöön otettava ilmoittautumisjärjestelmä on tarpeen Suomenlahden lisääntyvän liikenteen takia.

Suomenlahden kansainvälinen vesialue on Suomen, Viron ja Venäjän yhteisellä sopimuksella jaettu kolmeen valvonta-alueeseen. Helsingin, Tallinnan ja Pietarin meriliikennekeskukset valvovat laivojen kulkua ja antavat niille turvallisuutta parantavaa informaatiota. Heinäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien alusten on ilmoittauduttava sille meriliikennekeskukselle, jonka valvonta-alueelle ne ovat saapumassa.

Merenkulkulaitoksen mukaan nyt käyttöön otettava ilmoittautumisjärjestelmä on erityisen tarpeellinen Suomenlahden nopeasti lisääntyvän liikenteen takia. VTT:n tekemän riskianalyysin mukaan alusten törmäyksen todennäköisyys pienenee järjestelmän myötä 80 prosenttia. Vastaavia ratkaisuja käytetään myös ulkomailla, esimerkiksi Englannin kanaalissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot