Mainos
Mainos

Suomenlahden pintavesien fosfaattipitoisuus noussut

Pintaveden fosfaattipitoisuudet Suomenlahdella ovat viimevuotista korkeammat. Pitoisuuksien nousu johtuu siitä, että kovat tuulet ovat tuoneet alueelle Itämeren pääaltaan vähähappista ja ravinnepitoista vettä, selviää merentutkimusalus Arandan talvimatkan tuloksista.

Sen sijaan tutkijat eivät löytäneet talvimatkan aikana Suomen merialueelta pelättyjä amerikankampamaneetteja. Arktiset maneetit olivat edelleen yleisiä, joskin niitä arvioitiin nyt olevan 15-30 prosenttia edellistalvea vähemmän.

Suurimmat maneettiyhteisöt majailivat Ahvenanmerellä ja Suomenlahdella. Arktiset kampamaneetit ovat kuitenkin edelleen varsin pieniä, sillä suurimmatkin yksilöt olivat vain puolen sentin mittaisia.

Aranda kartoitti neljän viikon matkallaan muun muassa Itämeren ravinnepitoisuuksia, meriveden lämpötilaa ja ilman hiilidioksidin sitoutumista mereen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot