Mainos
Mainos

Suomenlahden pohja yhä huonokuntoinen

Viime talven myrskyt eivät parantaneet Suomenlahden pohjan tilaa, kertovat tutkimusalusten koetulokset.

Tutkimusalusten Muikun ja Arandan seurantamatkoilla ilmeni, että talvimyrskyt kohensivat rannikkosyvänteiden veden happitilannetta, mutta pohjasedimenttien tila on Suomenlahdella edelleen heikko.

Syvillä alueilla Suomenlahden happitilanne on kesän aikana nopeasti heikentynyt ja paikoin havaittiin jo rikkivetyä. Pohjanlahdella ei esiintynyt happiongelmia. Varsinaisen Itämeren voimakkaat sinileväkukinnat olivat puolestaan jo pääosin ohi.

Tutkimusalus Muikku sekä ympäristökeskukset selvittivät elokuun alussa Suomenlahden veden ja pohjasedimentin laatua yhteensä 71 havaintopaikalla. Aranda puolestaan tutki Itämeren ulappavesien tilaa Suomenlahdella, varsinaisella Itämerellä ja Pohjanlahdella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot