Mainos
Mainos

Suomenlahden ruokeista ei löytynyt lintuinfluenssaa

Suomen ympäristökeskuksen mukaan lintukuolemien syystä ei ole toistaiseksi tietoa.

Itäiseltä Suomenlahdelta tavatuista ja tutkimuksiin toimitetuista kuolleista ruokeista ei ole löydetty merkkejä lintuinfluenssasta. Suomen ympäristökeskus tiedotti asiasta tänään, kun Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran lintuinfluenssatulokset valmistuivat.

Lintuinfluenssaa tutkittiin kahdeksasta menehtyneestä merilinnusta. Linnut löydettiin perjantaina Aspskärin merialueelta Pernajasta.

Suomen ympäristökeskuksen mukaan lintukuolemien syystä ei ole toistaiseksi tietoa. Osa linnuista on lähetetty Eviran Oulun-tutkimusyksikköön tarkemman kuolinsyyn selvittämiseksi.

Linnuista tutkitaan muun muassa bakteerien ja virusten aiheuttamat taudit sekä eräiden ympäristö- ja levämyrkkyjen jäämiä. Nämä tutkimustulokset valmistuvat 2-3 viikon kuluessa.

Itäiseltä Suomenlahdelta on löytynyt tähän mennessä jo lähes puolentoista sataa kuollutta ruokkia. Viimeksi lintulöytöjä tehtiin eilen, jolloin asiantuntijat tapasivat Kotkan edustalta 28 menehtynyttä merilintua.

Viikonloppuna kuolleita lintuja löydettiin Ruotsinpyhtään kahdesta yhdyskunnasta 12 ja viime perjantaina Aspskärin merialueelta Pernajasta 41. Samalla alueella on jo aiemmin ollut kymmeniä kuolleita ruokkeja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot