Mainos
Mainos

Suomenlahden sinilevätilanteesta ennakoidaan huonoa

Suomen ympäristöviranomaiset arvioivat, että sinilevätilanne Suomenlahdella voi tulevana kesänä olla huono. Ensimmäisiä levähavaintoja odotellaan avomerellä keskikesällä.

Suomenlahden sinilevätilanteesta ennakoidaan jälleen huonoa.

Suomen rannikon merialueille voi jälleen kesällä muodostua voimakkaita sinileväkukintoja. Suomen ympäristökeskuksen ja Merentutkimuslaitoksen ennusteen mukaan riski sinileväkukintojen muodostumiseen on merkittävä lähes koko Suomenlahdella, Saaristomerellä sekä Ahvenanmaan saariston eteläosissa.

Itämeren korkein leväriskin alue alkaa Gotlannin ja Öölannin seuduilta ja päätyy eteläiselle Itämerelle Bornholmin saarelle. Itäisen Suomenlahden osalta ennusteeseen liittyy epävarmuustekijöitä, sillä erittäin huono happitilanne lisää pohjasta tulevaa sisäistä ravinnekuormitusta.

Edellytykset voimakkaille kukinnoille ovat jo nyt olemassa, koska ravinnepitoisuudet nousivat merialueilla kevättalven aikana. Jos kesästä tulee lämmin, ensimmäiset levähavainnot tehtäneen avomerellä kesä-heinäkuun vaihteessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme