Mainos
Mainos

Suomenlahden tila heikentynyt

Syvännepohjien tila on koko Suomanlahdella huonontunut aikaisemmista vuosista. Suomen ympäristökeskuksen koordinoiman tutkimuksen mukaan merialueen hapettomien rannikkosyvänteiden määrä on tänä kesänä lisääntynyt, ja myös fosfaattifosforin pitoisuudet ovat nousseet poikkeuksellisen korkeiksi.

Samalla pohjaeläimistön tila on heikentynyt. Runsas ja monilajinen pohjaeläimistö löytyi tutkimuksessa vain kahdeksalta paikalta tutkituista 62:sta.

Syvänteiden fosforipitoisuudet ovat nousseet jopa kaksin- tai kolminkertaisiksi viime kesästä. Vuosien aikana Suomenlahteen kertynyt sisäinen kuormitus voi kokonaisuudessaan tällä hetkellä jopa ylittää ulkoisen kuormituksen.

Suomen ympäristökeskus, rannikon ympäristökeskukset ja Merentutkimuslaitos tutkivat meren tilaa kahden edellisen viikon ajan. Tutkimusalus Muikulla tehty matka toteutettiin viidettä kertaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme