Mainos
Mainos

Suomenlinnan jyrkimmille muureille pian pääsy kielletty

Yleisöltä on pian pääsy kielletty Suomenlinnan jyrkimmille muureille. Suomenlinnan hoitokunta aikoo rajoittaa yleisön kulkua paikoille, joissa putoamisvaara on suurin. Käytännössä rajoitukset koskevat Kustaanmiekan aluetta.

Taustalla on korkeimman oikeuden päätös, jonka mukaan hoitokunta on korvausvastuussa heinäkuussa 2004 tapahtuneesta pikkutytön kuolemasta. Kuusivuotias tyttö kuoli, kun hän putosi valleilta 15 metrin korkeudesta Kuninkaanportin luona.

Johtaja Jaakko Antti-Poika Suomenlinnan hoitokunnasta sanoo olevansa tyytyväinen, että järkyttävä tapahtuma on saatu käsiteltyä. Nyt linnoituksessa yritetään varautua siihen, ettei vastaava tragedia toistuisi.

Suunnitelmissa on, että korkeimmille muureille pääsyä rajoitetaan rakentamalla kiipeämisreiteille esteet. Toinen vaihtoehto on turvautua kieltotauluihin.

- Hyvin hallitsevia aitoja ei voida rakentaa, sillä kyseessä on maailmanperintökohde,Antti-Poika kertoo.

Pääosin varotoimet koskevat hänen mukaansa Kuninkaanportin ympäristöä. Valtaosa Kustaanmiekasta on tarkoitus pitää yleisölle täysin auki. Maailmanperintökohteen periaatteisiin kuuluu, että kohde on yleisölle avoin, Antti-Poika muistuttaa.

Kulkuesteiden lisäksi harkinnassa on lisäksi erillinen näköalatasanne Kustaanmiekkaan.

Hoitokunta ryhtyy varotoimiin nopeasti, sillä kuun lopussa alkava koululaisten luokkaretkikausi tuo Suomenlinnaan lauttakaupalla lapsia ja nuoria.´

Suomenlinnassa vierailee vuosittain noin 700 000 kävijää. Unescon maailmanperintöluetteloon linnoitus liitettiin vuonna 1991.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot