Mainos
Mainos

Suomenmaa: Poliisiylijohtaja moittii mediaa tiekameroiden paljastamisesta

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero arvostelee toimittajia sakkorysäjournalismista. Paateron mukaan automaattisen nopeusvalvonnan piiriin kuuluvien peltipoliisien sijaintipaikkojen julkistaminen lehdissä on kyseenalaista, kirjoittaa sanomalehti Suomenmaa.

Paatero ei usko, että automaattisten valvontakameroiden sijainnin paljastamisella on teillä liikkujiin mitään vaikutusta.

- Kun monta kertaa ilmoitamme etukäteen ratsian ajankohdan ja paikan, niin suurin piirtein yhtä paljon jää kiinni. En oikein usko tällaisen journalismin vaikutukseen, Paatero sanoo.

Viimeksi Iltalehdessä julkaistiin juttu, jossa oli selvitetty peltipoliisien sijainnit. Lehti oli selvittänyt tieosuudet, joilla peltipoliisin kamera oli välähtänyt viime vuonna.

- Tolppien sijainnin voi hankkia jostain, mutta kameroista lehdellä ei voi olla mitään tietoa, koska kameroiden paikkoja vaihdetaan koko ajan, Paatero toteaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme