Mainos
Mainos

Suomenruotsalaisten terveyden salaisuus hyvät ystävät

Tuoreen selvityksen mukaan hyvät ystävät ovat yksi syy suomenruotsalaisten hyvään terveyteen. Tutkimuksen mukaan rannikkoseutujen ruotsinkielisillä on enemmän luotettavia ystäviä sekä harrastus- ja yhdistystoimintaa kuin saman alueen suomenkielisillä.

Dosentti Markku Hyyppä on etsinyt selitystä ruotisnkielisten parempaan terveyteen haastattelemalla 2000 Pohjanmaan ruotsinkielisellä rannikolla asuvaa ihmistä.

Tutkimus osoittaa, että mitä enemmän yhteisössä on kansalaisaktiivisuutta ja luottamusta toisiin ihmisiin, sitä terveempiä ovat sen jäsenet riippumatta varallisuudesta, koulutuksesta, työllisyydestä tai muista tunnetuista terveyden vaaratekijöistä. Hyypän mukaan tämä selittää osaltaan ruotsinkielisen ja suomenkielisen väestön työkyvyn ja kuolleisuuden eroja.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot