Mainos
Mainos

Suomessa 250 tuulivoimalle sopivaa aluetta

Ympäristöministeriön raportissa on löydetty Suomesta 254 tuulivoimalle soveltuvaa aluetta. Tiedot perustuvat maakuntien liittojen tekemiin tuulivoimaselvityksiin, joissa osoitetaan tuulivoiman hyödyntämiseen parhaiten soveltuvat alueet.

Selvitysten mukaan tuulivoimalle soveltuvia alueita on noin 3 400 neliökilometriä ja alueille voisi sijoittaa yhteensä 12 000 megawattia tuulivoimaa. Se tarkoittaisi että tilaa on ainakin parille tuhannelle tuulimyllylle.

- Tuulivoimalle soveltuvia alueita riittää pitkälle tulevaisuuteen. Alueiden suuri määrä tarjoaa hyvän lähtökohdan toteuttaa hallituskauden tuulivoimatavoitteet ja lisätä merkittävästi tuulivoimarakentamista, sanoo asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru tiedotteessa.

Rannikko ja meri-alueet ovat muuta maata tuulisempia alueita. Sisämaassa tuulivoimatuotantoon soveltuvia alueita on eniten Pohjois-Pohjanmaalla.

Pirkanmaan, Uudenmaan ja Pohjois-Lapin tuulivoimaselvitykset ovat vielä kesken.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot