Mainos
Mainos

Suomessa alkaa jälleen lentokoneiden valmistus

Suomessa aletaan tuottaa pienlentokoneita vuosikymmenten tauon jälkeen.

Rovaniemeläinen Atol Avion Oy on jo myynyt kolme ensimmäistä konetta ja saanut yli kymmenen alustavaa tilausta. Yhtiön tavoitteena on nostaa valmistus vähintään 50 koneeseen vuodessa. 

Kaksipaikkainen kevyt amfibiokone kykenee toimimaan maalta, lumelta ja vedestä. Se kuuluu ultrakevyitä koneita astetta raskaampaan LSA-luokkaan, joka on vahvassa kasvussa eri puolilla maailmaa. 

LSA-luokan koneita ostetaan lähes yksinomaan harrastekäyttöön. Alan harrastajien mielestä Atolin noin 150 000 euron hintalappu on kilpailukykyinen. 

Atolin pääsuunnittelija Markku Koivurova pitää käytön helppoutta ja huokeutta vahvoina myyntivaltteina. Täydellä 140 litran polttoainekuormalla voi lentää toistatuhatta kilometriä.

Kone ei tarvitse myöskään kallista varastointia, sillä Atolin voi hetkessä pakata siivet taitettuina säilytyslaatikkoon ja vetää kotipihalle. 

Innovaatiorahoittaja Tekes on jo lupautunut rahoittamaan hanketta. Tuotannon on määrä alkaa kesän aikana.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme