Mainos
Mainos

Suomessa ei BSE-havaintoja

Eläinlääkintä- ja elintarvikelaitoksen (EELA) testeissä ei ole toistaiseksi havaittu merkkejä hullun lehmän taudista.

Laitoksen epidemiologisen osaston johtaja professori Liisa Sihvonen kertoi, että perjantaihin mennessä tutkittavaksi oli tullut kuutisensataa näytettä. Lähetetyt näytteet olivat olleet tutkimuskelpoisia, ja BSE-laboratorio on hänen mukaansa toiminut hyvin, joitakin teknisiä ongelmia lukuunottamatta. Laitoksen BSE-laboratorio on ollut käytössä runsaan viikon ajan.

Laboratorion henkilökunta tekee myös lauantaina töitä, jotta tänään tulleet näytteet tulee tutkituksi. EELA:n laboratoriossa tutkitaan tänä vuonna arviolta noin 20000 näytettä BSE-taudin varalta. EU:n riskiraportissa arvioitiin viime syksynä, että BSE-taudin esiintyminen suomalaisessa nautakarjassa on epätodennäköistä, mutta ei täysin poissuljettua.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot