Mainos
Mainos

Suomessa ei juosta hyväntekeväisyydelle

Suomen juoksutapahtumien tuotto käytetään yleensä liikunnan tukemiseen. Hyväntekeväisyysjuoksut ovat harvinaisia, toisin kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa.

Suomessa järjestetään vuositain toistasataa juoksutapahtumaa, joista kymmenkunta on tarkoitettu vain naisille. Suurimpien naisten juoksujen budjetit pyörivät puolessa miljoonassa eurossa.

Naisten juoksujen osanottomaksut vaihtelevat nollasta 37 euroon ja enimmillään yhdellä tapahtumalla kerätään yli puoli miljoonaa euroa. Myös sponsorirahat kartuttavat tulopuolta. Järjestäjien mukaan yleisesti noin 60% tuloista menee kuluihin, joissakin tapauksissa 100%.

Niistä, joille jaettavaa jää, melkein kaikki ilmoittavat käyttävänsä tuoton liikunnan tukemiseen. Tarkkoja tietoja tuoton käytöstä ei kysyttäessäkään annettu. Tampereen Likkojen lenkin noin puolen miljoonan euron tuloista riittää rahaa myös Likkojen klubin pyörittämiseen.

Suomalaisjuoksujen tuottoja ei juurikaan käytetä hyväntekeväisyyteen. Ei etenkään siinä laajuudessa kuin vaikkapa Yhdysvalloissa, jossa rahaa kerätään juoksemalla mm. rintasyöpätutkimuksen ja aids-potilaiden tueksi.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 23.05.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot