Mainos
Mainos

Suomessa ei lomailla lainarahalla

Aamulehden teettämästä selvityksestä käy ilmi, että yleisintä loman rahoittaminen velkarahalla on 25-34-vuotiaiden keskuudessa.

Suomalaiset välttävät lomailua lainarahalla.

Matalasta korkotasosta ja kulutusluottojen yleistymisestä huolimatta vain viisi prosenttia suomalaisista on rahoittanut kesälomamatkansa lainaamalla rahaa tai ylittämällä luottorajansa.

Aamulehden teettämän selvityksen mukaan yleisintä velkaloma on 25-34 vuotiaiden keskuudessa. Miehet ovat naisia hanakampia ottamaan lainaa.

Ansioita tarkasteltaessa maltillisimpia lainalla lomailijoita ovat keskituloiset. Tutkija Liisa Peura-Kapanen Kuluttajatutkimuskeskuksesta arvioi, että syy pienituloisten suurempaan halukkuuteen lomalainan ottamiseen piilee siinä, että, pienituloisilla, toisin kuin keskituloisilla, ei ole välttämättä mahdollisuutta säästää lomaa varten etukäteen. Suurituloiset ovat taas tutkijan mielestä keskituloisia paremmassa asemassa lainamarkkinoilla.

- Suurempituloisten lainoja selittää osaksi se, että he ovat tottuneempia käyttämään luottokortteja ja saavat helpommin lainaa. Toisaalta heidän lomansa voivat olla niin kalliita, ettei rahaa välttämättä järjesty heti, toteaa Liisa Peura-Kapanen Aamulehdessä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme