Mainos
Mainos

Suomessa eniten EU-perustuslain vastustajia

41 prosenttia suomalaisista vastustaa perustuslakia ja 47 prosenttia kannattaa sitä.

Suomesta löytyy EU:n jäsenmaista eniten Euroopan perustuslain vastustajia.

Eurobarometri-mielipidekyselyn mukaan 41 prosenttia suomalaisista vastustaa perustuslakia ja 47 prosenttia kannattaa sitä. 12 prosenttia ei osannut kertoa kantaansa.

Kysely tehtiin ennen Ranskan ja Hollannin kansanäänestyksiä. Molemmat maat hylkäsivät lain.

Tämän päivän Helsingin Sanomien mukaan lain vastustajia on paljon myös Ruotsissa, Tanskassa ja Britanniassa. Eniten perustuslain kannattajia löytyy Unkarista (78 prosenttia) ja vähiten Ruotsista (38 prosenttia). Tämä johtuu siitä, että peräti 27 prosenttia ruotsalaisista vastasi kysymykseen siitä, tulisiko EU:lla olla perustuslaki "En osaa sanoa".

Koko EU:ssa lakia kannattaa 61 prosenttia. Kannatus on kuitenkin laskenut seitsemällä prosenttiyksiköllä edellisestä tutkimuksesta, joka tehtiin syksyllä 2004.

Kyselyn mukaan myöskään unionin tulevaa laajentumista ei kannateta yhtä paljon kuin aiemmin. Yleisesti Euroopassa EU:ta pidetään kuitenkin "hyvänä asiana" (56 prosenttia). Suomalaisista samaa mieltä oli 48 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme