Mainos
Mainos

Suomessa jo neljäs sikainfluenssatapaus

Suomessa on varmistunut neljäs sikainfluenssatartunta. Pohjois-Suomessa asuva henkilö on saanut tautitartunnan New Yorkissa Yhdysvalloissa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan sairastuneen lähikontaktit on selvitetty, ja heille annettu hoito-ohjeet.

Tartunta varmistui jo lauantaina. Potilaan pyynnöstä sairaanhoitopiiri ei kuitenkaan tiedottanut asiasta julkisesti, jolloin tieto asiasta tuli ilmi vasta tänään.

THL kehottaa edelleen matkailijoita tarkkailemaan terveyttään viikon ajan, mikäli matkakohteena on ollut Meksiko, Yhdysvallat tai Kanada. Jos matkalta palannut sairastuu kuumeiseen hengitystieinfektioon, hänen tulisi ottaa yhteys lähimpään terveyskeskukseen.

H1N1-influenssaan on sairastunut kaikkiaan noin 17 000 ihmistä ympäri maailmaa. Suurin osa sikainfluenssatartunnoista on ollut Meksikossa ja Yhdysvalloissa.

Neljännestä varmistetusta tartunnasta kertoi ensimmäisenä Suomen Lääkärilehti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme