Mainos
Mainos

Suomessa joka kymmenes vanki pelkää

Huumausainerikollisuuden kasvu ja sen myötä vankien velkaantuminen lisäävät pelkääjävankien määrää.

Joka kymmenes suljetussa vankilassa rangaistustaan suorittava vanki pelkää. Pelkäävät vangit istuvat omasta tahdostaan eristettyinä.

Rikosseuraamusviraston mukaan pelkääjävankeja on huomattavasti enemmän kuin kymmenkunta vuotta sitten. Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen kyselyn perusteella Suomen suljettujen vankiloiden 2600 vangista vajaa 300 on eristysosastojen pelkääjävankeja.

Pelkääjien määrän kasvun keskeisimpiä syitä ovat huumausainerikollisuuden kasvu ja sen myötä vankien velkaantuminen. Toinen suuri ryhmä ovat vasikat eli oikeudenkäynnissä muista rikollisista puhuneet. Pelkoa ruokkii myös vankien keskinäinen hierarkia, jossa ylimpänä ovat henkirikolliset ja alimpana seksuaalirikolliset. Muut vangit halveksivat pelkääjiä.

Lain mukaan vangilla on oikeus päästä asumaan erilleen muista vangeista, jos hän tuntee turvallisuutensa uhatuksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot