Mainos
Mainos

Suomessa kuolonkolareita EU:n keskiarvoa vähemmän

Suomessa sattui viime vuonna 53 tieliikenneonnettomuuksista johtunutta kuolemaa miljoonaa asukasta kohti, kun EU:n keskiarvo oli 69. Vähiten kuolonkolareita sattui Isossa-Britanniassa (38), eniten Kreikassa ja Romaniassa (130).

Vuoden 2001 lukuihin verrattuna tieliikennekuolemat olivat vähentyneet kaikissa EU-maissa Maltaa ja Romaniaa lukuunottamatta. Suomessa kuolemien määrä oli pienentynyt 36 prosentilla, ja saman verran ne vähenivät myös koko EU:n alueella keskimäärin.

EU-komissio haluaa puolittaa tieliikennekuolemien määrän vuoteen 2020 mennessä. Tähän pyritään muun muassa tiukentamalla ajoneuvojen turvallisuusvaatimuksia sekä parantamalla liikennesääntöjen valvontaa.

Komissio esitteli vuosien 2011-2020 tieliikenneturvallisuusohjelmansa Brysselissä tänään.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot