Mainos
Mainos

Suomessa kymmeniä tärkeitä lintualueita

Suomessa on yli 400 sellaista aluetta, joilla pesii tai joille kerääntyy uhanalaisia, silmällä pidettäviä tai kansainvälisesti tärkeitä lintulajeja. Alueiden kartoituksen takana ovat Suomen ympäristökeskus ja lintuharrastajien kattojärjestö BirdLife Suomi jäsenyhdistyksineen.

Tärkeitä lintualueita löytyy eniten Lapista, Pohjois-Pohjanmaalta ja Pohjois-Karjalasta. Alueet ovat hyvin eri kokoisia: toisaalta on hyvin suuria Lapin erämaa-alueita ja toisaalta muutaman hehtaarin kokoisia valkoselkätikkametsiä ja kaakkurilampia. Eniten mukana on lintuvesiä- ja metsiä ja vähiten niittyjä, peltoja ja muita kulttuurimaisema-alueita. Suuri osa lintualueista on nimetty myös Natura-ohjelmaan.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot