Mainos
Mainos

Suomessa lähes 24 000 pilaantuneeksi epäiltyä maa-aluetta

Suomessa on noin 23900 pilaantuneeksi epäiltyä tai todettua maa-aluetta, käy ilmi Suomen ympäristökeskuksen tekemästä selvityksestä.

Osa niistä on jo kunnostettu.

Pilaantuneiden alueiden lukumäärä on yli kaksinkertainen vuoteen 1994 verrattuna. 1980-luvulta on tehty lähes 4900 kunnostuspäätöstä.

-Jos maa-alueiden arviointi ja kunnostus etenee nykyisellä vauhdilla, kaikkien alueiden arviointiin ja tärkeimpien kunnostamiseen menee vähintään sata vuotta, erikoissuunnittelija Outi Pyy Suomen ympäristökeskuksesta kertoo.

Pilaantuneen maan tutkimisesta ja kunnostamisesta arvioidaan syntyvän kaikkiaan noin neljän miljardin euron kustannukset. Maaperää pilaavat useimmiten polttoaineiden jakelu, kaatopaikat sekä moottoriajoneuvojen huolto ja korjaus.

Pilaantuneita maita on eniten eteläisessä Suomessa ja rannikkoalueilla. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot