Mainos
Mainos

Suomessa lähes neljännesmiljoona ulkomailla syntynyttä ihmistä

Suomessa asui viime vuoden lopussa hieman yli 248 000 ulkomailla syntynyttä ihmistä. Äidinkielenään muuta kuin suomea, ruotsia tai saamea väestöstä puhui vähän päälle 224 000 ihmistä, kertoo Tilastokeskus.

Ulkomailla syntyneistä lähes kaksi kolmasosaa on syntynyt Euroopassa, viidennes Aasiassa ja hieman alle kymmenesosa Afrikassa. Joka kuudes ulkomailla syntyneistä puhuu äidinkielenään suomea.

Suurimmat vieraskielisten ryhmät olivat venäjänkieliset (54 500) ja vironkieliset (28 500). Somalinkielisiä, englanninkielisiä ja arabiankielisiä on kutakin ryhmää alun toistakymmentä tuhatta.

Suomessa asui vakinaisesti vuoden 2010 lopussa 5 207 322 Suomen kansalaista. Heistä vähän yli 97 000 on syntynyt ulkomailla.

Liki 55 000 ihmisellä oli Suomen kansalaisuuden lisäksi jonkun muun maan kansalaisuus. Suurimmat kaksoiskansalaisuusryhmät ovat Venäjän ja Ruotsin kansalaiset.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot