Mainos
Mainos

Suomessa lähes neljännesmiljoona ulkomailla syntynyttä ihmistä

Suomessa asui viime vuoden lopussa hieman yli 248 000 ulkomailla syntynyttä ihmistä. Äidinkielenään muuta kuin suomea, ruotsia tai saamea väestöstä puhui vähän päälle 224 000 ihmistä, kertoo Tilastokeskus.

Ulkomailla syntyneistä lähes kaksi kolmasosaa on syntynyt Euroopassa, viidennes Aasiassa ja hieman alle kymmenesosa Afrikassa. Joka kuudes ulkomailla syntyneistä puhuu äidinkielenään suomea.

Suurimmat vieraskielisten ryhmät olivat venäjänkieliset (54 500) ja vironkieliset (28 500). Somalinkielisiä, englanninkielisiä ja arabiankielisiä on kutakin ryhmää alun toistakymmentä tuhatta.

Suomessa asui vakinaisesti vuoden 2010 lopussa 5 207 322 Suomen kansalaista. Heistä vähän yli 97 000 on syntynyt ulkomailla.

Liki 55 000 ihmisellä oli Suomen kansalaisuuden lisäksi jonkun muun maan kansalaisuus. Suurimmat kaksoiskansalaisuusryhmät ovat Venäjän ja Ruotsin kansalaiset.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme