Mainos
Mainos

Suomessa laittomasti oleskelevien ulkomaalaisten määrä kasvanut

Laittomasti maassa oleskelevien ulkomaalaisten määrä on kasvanut selvästi Suomessa. Keskusrikospoliisin mukaan viranomaisten tietoon tuli tammi-kesäkuussa lähes 3800 tapausta. Määrä on lähes kolminkertainen verrattuna vastaavaan aikaan viime vuonna.

Alkuvuonna poliisin kirjaamista laittomasti Suomessa oleskelevista henkilöistä valtaosa on sittemmin hakenut turvapaikkaa. Turvapaikanhakijat voivat oleskella maassa laillisesti. Asiasta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Keskisuomalainen.

Ulkomaalaisrikkomuksesta epäillään noin 600:a henkilöä. Ulkomaalaisrikkomukseen voi syyllistyä, jos esimerkiksi oleskelee maassa ilman passia, oleskelulupaa tai viisumia tai työskentelee luvatta.

Luvattomasti Suomessa oleskelevien ihmisten määrässä oli selvää kasvua jo viime vuonna.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International kritisoi keskusrikospoliisin tapaa tilastoida samaan tilastoon sekä turvapaikanhakijoiksi päätyneet että ulkomaalaisrikkomukseen syyllistyneet henkilöt.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme