Mainos
Mainos

Suomessa löydetty ensimmäinen multimediaviestivirus

Multimediaviestien kautta leviävä virus voi levitä Nokian, Motorolan tai Panasonicin uusiin älypuhelimiin, jotka käyttävät tiettyä Symbian-sarjan käyttöjärjestelmää.

Suomessa on havaittu tiettävästi ensimmäinen multimediaviestien kautta leviävä virus. Se leviää ainoastaan uudemmissa älymatkapuhelimissa multimediaviesteinä tai langattoman bluetooth-yhteyden kautta. Saastunut matkapuhelin tuotiin tänään puhdistettavaksi F-Securen viruslaboratorioon.

Tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen epäilee, että kyseessä on Comm Warrior -virus. Kyseinen virus leviää Symbian Series 60 -käyttöjärjestelmällä varustetuissa kännyköissä. Käyttöjärjestelmä sisältyy muun muassa Nokian, Motorolan ja Panasonicin uusimpiin älykännyköihin.

Virustartuntaa voi ehkäistä kytkemällä bluetooth-toiminto pois päältä tai piilotettuun tilaan. Virus leviää vain, jos käyttäjä hyväksyy multimedia- tai bluetooth-viestinä saapuneen tiedoston asennuksen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme