Mainos
Mainos

Suomessa miljoonia "kodittomia" äänestäjiä

Suomessa on mahdollisesti kolmisen miljoonaa "koditonta" äänestäjää, kun kevään eduskuntavaaleihin on yli puoli vuotta aikaa. Mielipidemittausten perusteella varmasti äänestäviä löytyy vain reilu miljoona, kun äänioikeutettuja on noin 4,3 miljoonaa.

Vaalitutkija Sami Borg varoittaa vetämästä epävarmojen äänten osuudesta johtopäätöksiä tulevien vaalien äänestysvilkkaudesta. Vasta viimeiset kaksi viikkoa ennen vaaleja ovat ratkaisevia.

Jos Suomessa äänestettäisiin yhtä vilkkaasti kuin Ruotsissa viikonloppuna, uurnille lähtisi noin puoli miljoonaa suomalaista enemmän kuin vuoden 2007 eduskuntavaaleissa.

Epävarmojen äänestäjien määrä ei tunnu huolettavan puolueita. Sosiaalidemokraattien puoluesihteeri Mikael Jungner pitää äänestäjien puoluevalinnan epävarmuutta jopa innostavana tekijänä. Kokoomuksen puoluesihteerin Taru Tujusen mielestä kunkin puolueen on pystyttävä lunastamaan paikkansa politiikkansa sisällöllä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme