Mainos
Mainos

Suomessa myrskyää lähes koko viikon

Kovat tuulet riepottelevat Suomea tulevina päivinä. Ilmatieteen laitoksen mukaan ensi yöksi Selkämerelle, Ahvenanmerelle ja Saaristomerelle on annettu myrskyvaroitus.

Huomispäivän aikana kovaa tuulta on luvassa myös maa-alueilla. Rajuimmat puhurit on odotettavissa Etelä- ja Keski-Suomessa.

Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että varsin sateista ja tuulista säätä on näillä näkymin luvassa jopa torstaihin saakka.

Syysmyrsky aiheutti vahinkoja ympäri Suomea viime yönä. Hämeen ja Pirkanmaan alueella oli Vattenfallin mukaan pahimmillaan toistatuhatta kotitaloutta ilman sähköä, mutta iltapäivään mennessä viat saatiin suurimmaksi osaksi korjattua. Lisäksi Uudellamaalla tuuli kaatoi puita ja irrotti kattopeltejä.

Suomenlahden rannikkoalueilla muutamia veneitä upposi myrskyn jäljiltä niin, että useita ihmisiä jäi mottiin saarille. Merivartioston venepartiot ovat kuljettaneet päivän aikana esimerkiksi Kotkan seudulla ja Porkkalanniemellä ihmisiä pois loukusta.

(MTV3 -STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme