Mainos
Mainos

Suomessa myydyssä ravintolisässä syövyttävää kemikaalia

Ruotsin kautta Suomeen tuodusta ravintolisästä on löydetty syövyttävää kemikaalia, varoittaa elintarviketurvallisuusvirasto Evira. Kyseessä on Italiassa valmistettu greipinsiemenuute (grapefruktkärnextrakt).

Tuotetta on myyty Närpiön alueella sekä Ahvenanmaalla. Tänään iltapäivällä löytymättä oli vielä parikymmentä myytyä pulloa.

Uutepulloissa oleva kemikaali on didekyylimetyyliammoniumkloridi, jota käytetään desinfiointiin. Eviran mukaan se on vaarallinen kemikaali, joka on nieltynä haitallinen ja syövyttävä.

– Ruotsista saamamme tiedon mukaan tuotetta nauttineen henkilön kurkkua oli kirveltänyt. Tässä tuotteessa ei itse asiassa ollut greipinsiemenuutetta ollenkaan, vaan ainoastaan tätä kemikaalia, ylitarkastaja Anna Mizrahi kertoi.

Greipinsiemenuutetta on tuotu Suomeen yhteensä 56 pulloa. Erän numero on 0572 ja parasta ennen -päiväys 04.2014. Pulloissa on ruotsinkieliset tuoteselosteet. Uute on pakattu 50 millilitran pulloihin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme