Mainos
Mainos

Suomessa on tästä päivästä lähtien Taideyliopisto

Suomen akateemista maailmaa täydentää tästä päivästä alkaen Taideyliopisto. Uusi yliopisto yhdistää Kuvataideakatemian, Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun.

Taideyliopiston rehtorina aloittaa tänään Tiina Rosenberg (s. 1958), joka on työskennellyt aiemmin muun muassa teatteritieteen professorina Tukholmassa. Rosenbergin toimikausi rehtorina on viisivuotinen. Yliopiston hallituksen puheenjohtajana toimii Saku Mantere.

Uudessa yliopistossa opiskelee yhteensä noin 2100 opiskelijaa. Heistä valtaosa opiskelee Helsingissä.

Taideyliopisto on oikeushenkilöasemaltaan julkisoikeudellinen laitos, kuten muutkin yhdistyvät yliopistotkin ovat nykyisin. Uuden yliopiston mukaan yhdistymisen tarkoituksena on vahvistaa kansallisesti ja kansainvälisesti yliopistotasoista taidealojen opetusta ja tutkimusta sekä taiteellista toimintaa. Lisäksi sen avulla pyritään lisäämään mahdollisuuksia vaikuttaa yhteiskunnan kehittämiseen taiteen avulla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot