Mainos
Mainos

Suomessa parikymmentä huumeliigaa

Poliisin mukaan parikymmentä ammattimaista rikollisjärjestöä kilpailee Suomen huumekaupasta. Liigoista kymmenkunta on erittäin vaarallista. Keskusrikospoliisin mukaan huumerikoksista epäiltiin viime vuonna yli 9200:aa henkilöä, kun viisi vuotta sitten heitä oli vain runsaat kolme tuhatta.

Huumeet ovat yleistyneet maassamme rajusti, vaikka kansainvälisessä vertailussa Suomen tilannetta pidetään vielä hyvänä. Asiantuntija-arvioiden mukaan yli 300000 suomalaista on kokeillut huumeita. Rikollisuuden lisäksi myös muut huumeiden lieveilmiöt ovat rantautuneet Suomeen. Yliannostuskuolemat ja tartuntataudit, kuten HIV ja C-hepatiitti ovat yleistyneet.

Päihdehakuisuutta

A-poliklinikan johtajan Hanna Ahokkaan mukaan kova huumebisnes on löytänyt Suomesta otollisen, päihdehakuisen maaperän. Ahokas sanoo, että toisessa päässä huumeet täyttävät rahamaailman arvotyhjiötä ja toisessa päässä ne tuovat lohtua syrjäytyneille, jotka eivät siinä maailmassa pärjää.

Rikoskonstaapeli Leena Kontula Helsingin keskustan poliisipiiristä sanoo, että itsetunnon puute näyttää olevan yksi yhteinen nimittäjä kaikilla huumeiden käyttäjillä. Suomen huumetilanne on tänään laajasti esillä suomalaisissa sanomalehdissä. Suomen Tietotoimisto ja maakuntalehdet ovat toteuttaneet yhdessä huumejuttupaketin, jonka tarkoituksena on herättää keskustelua ja saada aikaan huumeiden vastaista asennemuutosta.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot