Mainos
Mainos

Suomessa pienet riskit USA:n talouskriisistä

Vakuutusvalvontaviraston mukaan suomalaisilla vakuutusyhtiöillä on vain vähäisiä riskejä amerikkalaisten kriisiyhtiöiden AIG:n ja Lehman Brothersin vuoksi.

Yhtiöiden virastolle antamien tietojen mukaan riskit jäävät yhteensä noin 60 miljoonaan euroon, mikä on vähän koko sijoitusomaisuuteen nähden.

Suurimmat, noin 30 miljoonan riskit on työeläkeyhtiöillä, joilla sijoitusomaisuuttakin on eniten. Henkivakuutusyhtiöillä Lehman- ja AIG-riskejä on 20 miljoonaa ja vahinkovakuutusyhtiöillä noin 10 miljoonaa euroa.

Virasto ei kerro, kuinka riskit jakautuvat yksittäisten yhtiöiden kesken. Selvitys ei kuitenkaan paljastanut mitään yllätyksiä.

- Emme kommentoi yksittäisten yhtiöiden asioita, sanoo ylijohtaja Hely Salomaa.

Odotetusti kaikki vakuutusyhtiöt täyttivät myös vakavaraisuus- ja toimintapääomavaatimukset.

Vahinkovakuutusyhtiöiden yhteenlaskettu toimintapääoma oli vaadittuun nähden yli kolminkertainen, henkivakuuttajien noin 2,5-kertainen ja työeläkeyhtiöiden noin 1,5-kertainen.

Myöskään suomalaisilla pankeilla ole Rahoitustarkastuksen keräämien tietojen perusteella vakavaraisuuteensa ja kokoonsa nähden merkittäviä riskejä Lehman Brothers -ryhmästä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme