Mainos
Mainos

Suomessa riittävästi peltoalaa bioenergian lisätuotantoon

Bioenergian kysyntää kasvattaa tulevaisuudessa EU:n direktiivi, joka edellyttää, että liikenteen polttoaineesta pitää vuonna 2010 olla lähes 6 prosenttia biopolttoainetta

Liikenteen biopolttoaineiden tuotantoon voitaisiin Suomessa ottaa käyttöön 500 000 hehtaaria peltoa, jos bioenergian käyttö kasvaa ja kysyntä suuntautuu kotimaisiin vaihtoehtoihin.

Tähän tulokseen on tullut peltoviljelyn tulevaisuutta vuoteen 2012 selvittänyt työryhmä, joka on luovuttanut raporttinsa maatalousministeri Juha Korkeaojalle.

Bioenergian kysyntää kasvattaa tulevaisuudessa EU:n direktiivi, joka edellyttää, että liikenteen polttoaineesta pitää vuonna 2010 olla 5,75 prosenttia biopolttoainetta.

Työryhmä arvioi, että Suomessa on tällä hetkellä riittävästi peltoalaa tyydyttämään teollisuuden raaka-aineen tarpeet sekä pellon vaihtoehtoiset käyttömuodot. Tulevaisuudessa pitäisi kannustaa viljelijöitä investoimaan peltojen perusparannuksiin, kasvukuntoon ja hyvään viljelytapaan, työryhmä esittää.

Peltoalan käyttöön vaikuttavat erityisesti tukipolitiikan kehitys, kansainvälinen kauppapolitiikka sekä kotimaisen bioenergian ja -polttoaineiden raaka-aineiden tuotannossa tapahtuva kehitys.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot