Mainos
Mainos

Suomessa runsaasti myöhäisiä muuttolintuja

Suomessa on havaittu lauhan syksyn ja alkutalven vuoksi poikkeuksellisen runsaasti myöhässä olevia muuttolintuja.

Lintuharrastajat ovat havainneet lauhan alkutalven ansiosta runsaasti muutosta myöhässä olevia lintulajeja. Linnuille on lauhan syksyn ansiosta luonnossa runsaasti ravintoa, jopa hyönteisiä. Sään kylmenemisen myötä osa lintujen viivyttelijöistä lähtee etelään, mutta osa jää yrittämään talvehtimista Suomessa. Useimmille talvehtimista yrittävistä muuttolinnuista käy kuitenkin talven mittaan huonosti.

BirdLife Suomen lintuharrastajat havaitsivat viikonloppuna mm. mehiläishaukan Kristiinankaupungissa ja pensaskertun Espoossa. Kumpaakaan lajia ei ole koskaan aiemmin havaittu Suomessa joulukuussa. Pensaskertun pääjoukot katoavat Suomesta elokuun loppupuolella ja mehiläishaukat syyskuun puolivälin tienoilla.

Lintuharrastajat ovat viime päivinä havainneet myös vuodenaikaan nähden poikkeuksellisesti useita niittykirvisiä, töyhtöhyyppiä, kapustarintoja, harmaahaikaroita ynnä runsaasti vesilintulajeja. Valtaosa myöhästelijöistä on havaittu Etelä-Suomessa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme