Mainos
Mainos

Suomessa runsaasti ulkomaalaisia marjanpoimijoita

Lapissa hillan poiminta on lähtenyt tällä viikolla reippaasti käyntiin. Lämpimien säiden ansiosta myös mustikkaa päästään poimimaan aivan näinä päivinä. Tänäkin kesänä Suomeen on saapunut runsaasti ulkomaalaisia metsämarjanpoimijoita, suurin osa heistä Lappiin, Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen.

Ahkeralla marjojen poimimisella syntyy tulostakin. Thaimaalainen marjanpoimija Wanchai Inseelong kertoo saavansa päivästä riippuen jopa kaksikymmentä kiloa marjoja.

Lakka

Hillaa on tänä kesänä Lapissa paikka paikoin runsaasti. Poimijoille on luvassa kunnon tienesti, sillä hillasta maksetaan 9 euroa kilolta.

Ulkomaalaiset marjanpoimijat kerryttävät välillisesti myös valtion kassaa.

-Marja-aikana pelkästään Rovaniemellä pakastuksessa ja siellä infrastruktuuin pyörittämisessä on useampia kymmeniä ihmisiä töissä. Kyllä sillä on merkitystä myös rahan pyörimisellä täällä pohjoisessa, toteaa liha- ja marjatuotteiden valmistajan, Lapin Liha Oy:n toimitusjohtaja Jukka Kristo.

Katso Ari Kettusen raportti Kemijärveltä (Kymmenen uutiset 31.7.2009)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme