Mainos
Mainos

Suomessa ruoka halvempaa kuin Saksassa

Ruoasta tuli Suomessa EU-jäsenyyden jälkeen halvempaa kuin Saksassa. Maatalouden taloudellisessa tutkimuslaitoksessa tehty vertailu osoittaa, että meillä liha on tuotteesta riippuen 2-15 prosenttia halvempaa kuin Saksassa. Myös maitotaloustuotteet ja kananmunat ovat täällä reilusti halvempia kuin Saksassa. Saksassa taas olivat Suomea halvempia kasvikset, kasvisöljy, sokeri ja alkoholijuomat.

Elintarvikkeiden hinnat laskivat Suomessa toissa vuoden syyskuusta tämän vuoden tammikuuhun keskimäärin seitsemän prosenttia. Jos alkoholijuomien ja kahvin vaikutus poistetaan hintaindeksistä, ruoka halpeni 12 prosenttia.

Tutkimuslaitos arvioi viime vuoden kokemusten perusteella, että tuonnin osuus kulutuksesta kasvaa melko hitaasti. Myös hintatasojen vertailu antaa viitteitä siitä, ettei paine Suomen markkinoille tuloon ole kova.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme