Mainos
Mainos

Suomessa selvästi vähemmän ulkomaalaisia kuin EU-maissa keskimäärin

Suomessa asuu selvästi EU-keskiarvoa vähemmän muiden maiden kansalaisia, käy ilmi EU:n tilastolaitoksen Eurostatin vertailusta.

Suomen asukkaista oli viime vuonna ulkomaalaisia 2,9 prosenttia, kun vastaava luku EU-maissa keskimäärin oli 6,5 prosenttia.

Suomen lukema on EU-vertailun viidenneksi alhaisin. Vertailusta puuttuvat Romanian ja Bulgarian luvut.

Suhteellisesti eniten ulkomaalaisia oli Luxemburgissa, missä heidän osuutensa oli peräti 43 prosenttia. Suhteellisesti vähiten ulkomaalaisia asui Puolassa, missä heitä oli vain 0,1 prosenttia.

EU-maissa asui viime vuonna reilut 32 miljoonaa ulkomaalaista. Lukumäärällisesti eniten ulkomaalaisia asui Saksassa, missä heitä oli hieman yli 7 miljoonaa eli lähes 9 prosenttia väestöstä.

Suomessa ulkomaalaisia asui viime vuonna noin 155 000. Eniten oli venäläisiä, virolaisia ja ruotsalaisia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot