Mainos
Mainos

Suomessa seurataan suu- ja sorkkataudin etenemistä

Maa- ja metsätalousministeriössä seurataan päivittäin, leviääkö suu- ja sorkkatauti manner-Eurooppaan. Suomessa ei vielä eilen katsottu tarpeelliseksi lisätä turvatoimia, mutta suunnitelmat tilanteen pahenemisen varalta ovat valmiina. Jos tauti leviää, lisätään desinfiointia lentokentillä ja satamissa ja rajoitetaan vierailuja maatiloilla.

Tällä hetkellä Helsinki-Vantaan lentoasemalla desinfioidaan vain suorilla lennoilla Britanniasta tulevien matkustajien kengät. Jos tauti leviää, desinfiointialtaisiin joutuvat astumaan myös muualta Euroopasta tulevat matkustajat. Maa- ja metsätalousministeriöllä on valmiit suunnitelmat taudin leviämisen varalle. -Kielletään sorkkaeläinten ja niistä saatavien tuotteiden tuonti Keski-Euroopasta ja joudutaan laajentamaan desinfiointia satamamiin ja muille tullitoimipaikoille, kertoo apulaisosastopäällikkö Taina Aaltonen Maa- ja metsätalousministeriöstä Seitsemän uutisissa.

Jos tauti etenee, joudutaan myös harkitsemaan vierailukieltoa maatiloille. Tällaisia rajoituksia ei vielä ole suunnitteilla, mutta tilanne voi muuttua nopeasti. -Tätä seurataan nyt ihan päivittäin. Nyt näyttäisi, että pärjätään nykyisillä suosituksilla, mutta tätä joudutaan nyt päivittäin arvioimaan tätä tilannetta uudestaan, Aaltonen sanoo. Tällä hetkellä ministeriössä ei uskota, että tauti leviäisi Suomeen. Jos näin kuitenkin kävisi, taloudelliset vahingot olisivat suuret. Kyse olisi miljoonista markoista.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot