Mainos
Mainos

Suomessa syntyy vuosittain sata näkövammaista lasta

Suomessa syntyy vuosittain noin sata näkövammaista lasta. Heistä kolmesta kuuteen on täysin sokeaa ja loput eriasteisesti heikkonäköisiä. Monilla lapsilla on myös muita vammoja.

Näkövammaisten keskusliitto järjestää kouluissa joko ensi perjantaina tai siitä viikon kuluttua päivätyökeräyksen näkövammaisten lasten ja nuorten hyväksi. Näe enemmän -kampanjalla halutaan kiinnittää huomio sekä opettajien että oppilaiden näkemisen ongelmiin.

Oppilaitoksia varten on valmistettu näkemisestä ja näkövammaisuudesta kertova oppimateriaalikansio. Kampanjan merkeissä jaetaan oppilaille mm. lukutestilevy. Opetushallituksen suosittelemaan keräykseen osallistuu valtaosa kouluista. Ne oppilaat, joille ei järjesty työpaikkaa, voivat myydä suurennuslasiriipusta.

Keräystuotosta 75 prosenttia menee valtakunnalliseen ja 25 prosenttia paikallisiin kohteisiin. Varoja käytetään näkövammaisten lasten ja nuorten kuntoutustoimintaan ja näkövammaisille tärkeiden äänilehtien tuottamiseen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot