Mainos
Mainos

Suomessa tehdään kolme itsemurhaa joka päivä

Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtaja Pekka Sauri vaatii Suomeen uutta kansallista itsemurhien ehkäisyprojektia. Sauri huomauttaa, että vaikka itsemurhien määrä onkin saatu laskemaan Suomessa 2000-luvulla, on lasku viime vuosina pysähtynyt.

- Koko 2000-luku on vuosittain pysytty noin tuhannessa itsemurhassa. Luku on yhä sietämättömän korkea, Sauri toteaa kannanotossaan.

Suomessa tehdään noin kolme itsemurhaa joka päivä. Joka toinen päivä yli 65-vuotias tekee itsemurhan.

Sauri painottaa, että Suomea parhaillaan koetteleva lama näkyy maassamme itsemurhien huomattavasti kohonneena riskinä.

- Siksi Suomessa on käynnistettävä valtioneuvoston periaatepäätöksellä uusi kansallinen itsemurhien ehkäisyprojekti. Tähän työhön tarvitaan psykiatrian asiantuntijoiden lisäksi median, sosiaalityön sekä erityisesti potilas- ja omaisjärjestöjen asiantuntemusta. Uudessa projektissa painopisteen on oltava sairastuneiden ihmisten köyhyyden torjumisessa sekä lähiyhteisöjen huomioimisessa, Sauri vaatii.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot