Mainos
Mainos

Suomessa työskentelee 8000 prostituoitua

Puolet prostituoiduista on suomalaisia ja suurin osa työskentelee osa-aikaisesti. Etenkin suomalaisopiskelijoiden harjoittama prostituutio saattaa olla jälleen kasvussa.

Tuoreen tutkimuksen mukaan Suomessa työskentelee tätä nykyä noin 8000 prostituoitua. Heistä puolet on suomalaisia ja suurin osa osa-aikaisia, todetaan Sexpo-säätiön julkaisemassa raportissa.

Tutkija Anna Kontulan mukaan prostituutio on viime vuosina ollut muutoksessa.

- Virosta Suomeen suuntautuva prostituutio on itsenäistynyt. Venäläisten ja virolaisten on myös aiempaa vaikeampi löytää Suomesta vuokra-asuntoa, mikä on ainakin hetkellisesti vähentänyt paritusrikollisuutta, Kontula huomauttaa.

Toisaalta laman jälkeen vähentynyt suomalaisten harjoittama prostituutio ja etenkin opiskelijaprostituutio saattaa olla jälleen kasvussa. Asiakashankinta on puolestaan siirtynyt kadulta sekä osittain ravintoloista ja lehdistä Internetiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme